Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Asztali

Rendezés:

SUNLU S8 FDM 3D nyomtató 310 x 310 x 400

86.614 Ft 74.803 Ft + ÁFA (95.000 Ft)
Raktáron
Várható szállítás: 2022. október 07.

3D nyomtató műanyag: milyen anyagot érdemes választani?

A 3D nyomtató műanyag filamentként szerezhető be. Ez a hőre lágyuló műanyagok feltekercselhető formája. Az így beszerezhető ABS és PLA azért is nyerték el e nyomtatáshoz ideális anyagok címét, mert a 3D nyomtatók ezt a feltekercselt formát képesek felhasználni. Tulajdonságukban természetesen jelentős eltérések adódnak a két filament között, ez pedig az alkalmazási körükön is megmutatkozik.

3D nyomtató műanyag folyamatosan fejlődik

Kezdjük a környezetvédelmi szempontból ideális PLA-val, ami olyan megújuló nyersanyagokból állítható elő, mint a kukorica, a burgonya, vagy például a cukornád. Persze valamit valamiért, így az ebből készültek magasabb hőhatásnak nem tehetőek ki. Cserébe viszont lebomlanak, így a használatukkal jelentősen csökkenthető az ökológiai lábnyom. A tapasztalatok azt mutatják, hogy hőálló felület sem szükséges előállításukhoz, így a munka is egyszerűbben megy a PLA filament segítségével. Nyilvánvalóan az ABS előnyeihez sem fűzhető kétség, hiszen olyan cégek döntenek mellette, mint a LEGO. A magas hőfokon is minőségét megőrző 3D nyomtató műanyagot a keménység, rugalmasság, strapabírás jellemzi.

Az ipari felhasználás inkább részesíti előnyben az ABS alkalmazását, míg iskolák, oktatási céllal működő egységek, hobbi 3D nyomtató felhasználók számára a PLA javasolt, főként egyszerű megmunkálhatóságánál fogva. A korszerű technológia egyre nagyobb szerepet tölt be mindennapjainkban és ez a pandémiával összefüggésben is megmutatkozott az elmúlt években. A terület és a 3D nyomtató műanyag felhasználhatósága folyamatosan fejlődik. Ma már a házak nyomtatása is valós lehetőségként áll előttünk.